Το Metropolitan Hospital διαθέτει μια σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη Καρδιολογική Κλινική, αντάξια των καλύτερων καρδιολογικών κέντρων του εξωτερικού πιστοποιημένη σύμφωνα με ISO η οποία έχει κερδίσει πλέον την εμπιστοσύνη στον Ελλαδικό χώρο, αφού έμπρακτα τα τελευταία 15 χρόνια αποδεικνύει την επιστημονική της αρτιότητα στην περίθαλψη και θεραπεία δύσκολων και περίπλοκων καρδιολογικών περιστατικών.
Με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, η Καρδιολογική Κλινική είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ασθενών, έτοιμη να αντιμετωπίσει, με υποδειγματική πληρότητα, κάθε οξύ ή χρόνιο καρδιολογικό περιστατικό όλο το 24ωρο.
Το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της Κλινικής, με διακεκριμένη επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία σε νοσοκομεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, εξασφαλίζει την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ασθενείς. Δεν είναι τυχαίο ότι η Καρδιολογική Κλινική του Metropolitan μας θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη.
Επίσης θεωρείται ισάξια με εκείνες της ΕΕ καθώς έχει νοσηλεύσει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.
Μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί του εξωτερικού, ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι, εμπιστεύονται στην Κλινική μας στην υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων τους όταν εκείνοι ευρίσκονται εις την χώρα μας.
Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας
Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί ένα σύνδρομο με υψηλή καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνητότητα. Η πενταετής πρόγνωση αυτών των ασθενών είναι χειρότερη από πολλές μορφές καρκίνου. Παρουσιάζουν συχνές νοσηλείες κατ έτος (κατά μέσο όρο τρεις) που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών. Η φαρμακευτική αγωγή της καρδιακής ανεπάρκειας αποσκοπεί στη βελτίωση της καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνητότητας αλλά και τη βελτίωση ζωής αυτών των ασθενών, και απαιτεί εξειδίκευση και γνώση στο τομέα αυτό.
Ο Αν. Διευθυντής Μανώλης Καλλίστρατος ασχολείται με την καρδιακή ανεπάρκεια πέραν της 15ετίας. Παρακολουθούσε επί σειρά ετών ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια στην καρδιολογική κλινική του Ασκληπιείου της Βούλας και ήταν υπεύθυνος του ιατρείου αποκατάστασης αυτών των ασθενών. Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και παρουσιάζει πολλές και σημαντικές δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και του εξωτερικού και σε αυτόν τον τομέα.
Καρδιο-ογκολογικό Ιατρείο
Ο καρκίνος είναι η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου στην Ευρώπη μετά τα Καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι εξελίξεις στην θεραπεία των κακοηθειών έχει οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης αυτών των ασθενών.
Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης Καρδιαγγειακών νοσημάτων και επιπλοκών λόγο τοξικότητας των θεραπειών.
Ο τομέας της Καρδιο-ογκολογίας έχει στόχο την σημαντική μείωση της καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας με βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.
Οι σύγχρονες Καρδιο-ογκολογικές ομάδες έχουν τρεις σκοπούς:
- πριν από τη θεραπεία, την αναγνώριση και βελτιστοποίηση όλων των παραγόντων κινδύνου που μπορούν να οδηγήσουν σε Καρδιαγγειακές επιπλοκές κατά τη χειρουργική ή συστηματική θεραπεία,
- κατά τη διάρκεια της θεραπείας, την έγκαιρη αναγνώριση και κατάλληλη αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών επιπλοκών, καθώς και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων μετά από συζήτηση μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων για ασθενείς που βιώνουν Καρδιαγγειακές επιπλοκές,
- μετά τη θεραπεία, τη βελτιστοποιηση των στρατηγικών πρόληψης καθώς και κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου αυτών των ασθενών
Η Επιμελήτρια κ. Τατιάνα Ζαμφίρ, υπεύθυνη του Ιατρείου έχει μακρά θητεία σε ένα από τα πιο γνωστά Ογκολογικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Μεταξά, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε και διηύθυνε το Καρδιο-ογκολογικό Ιατρείο του Ασκληπιείου Βούλας, παρακολουθώντας ασθενείς Καρδιολογικά και υπερηχογραφικά προ-κατά-και μετά τη θεραπεία τους.