Workshop «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ογκολογία- Εφαρμογές και Προκλήσεις» 20 & 21/06

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει ραγδαία επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη. Στην ογκολογία, η Τεχνητή Νοημοσύνη οδηγεί σε πρωτοποριακή έρευνα, αναπτύσσοντας νέες μεθοδολογίες και αλγορίθμους για καλύτερες αποφάσεις διάγνωσης και θεραπείας. Η τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζει τη βασική και μεταφραστική έρευνα, βοηθώντας στην ανάπτυξη φαρμάκων, τον εντοπισμό θεραπευτικών στόχων και την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Οι συνεργασίες μεταξύ κλινικών ογκολόγων και εμπειρογνωμόνων παγκοσμίως δημιουργούν νέα προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών. Το Metropolitan Hospital, μέσω του Πρότυπου Κέντρου Κλινικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ολιστικής Φροντίδας στην Ογκολογία, συμμετέχει σε διεθνή κοινοπραξία με στόχο την ανάπτυξη ενός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που υποβάλλονται σε ανοσοθεραπεία, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020. (www.i3lung.eu).

Φέτος τον Ιούνιο του 2024, είμαστε υπερήφανοι που θα φιλοξενήσουμε την εναρκτήρια ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ογκολογία- Εφαρμογές και Προκλήσεις», στην ιστορική Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών (ΑΚΣΣ). Ειδικοί από όλο τον κόσμο έρχονται στη χώρα μας και έχουμε τη χαρά να οργανώνουμε το πρώτο στο είδος του στη χώρα μας Εκπαιδευτικό Workshop.

Η μοναδική αυτή επιστημονική εκδήλωση συν-διοργανώνεται από το Metropolitan Hospital και το Εθνικό Κέντρο Νεοπλασιών της Ιταλίας (Istituto Nazionale dei Tumori, Milan), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Διεθνούς Ένωσης για τη Μελέτη του Καρκίνου Πνεύμονα (International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (ΕΛΙΕΚ) και της Ελληνικής Συνεργαζόμενης Ογκολογικής Ομάδος (ΕΣΟΟ), και της HEAL Academy του Ομίλου HHG.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ