Το Metropolitan Hospital διαθέτει μια πρότυπη, πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική. Με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, η Ωτορινολαρυγγολιγική Κλινική είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ασθενών για όλες τις παθήσεις που αφορούν αυτό το τμήμα.

Επιστημονικό προσωπικό

Άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει αξιόπιστες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις και τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης.

Διάγνωση

Εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το Ακοολογικό, Νευρωτολογικό και Ενδοσκοπικό Εργαστήριο παρέχουν σύγχρονα μέσα για τη διάγνωση. Σε αυτά γίνεται έλεγχος ακοής σε όλες τις ηλικίες (ακόμα και σε βρέφη), έρευνα του ιλίγγου, ενδοσκοπήσεις στη μύτη και τον λάρυγγα, επεμβατικές ενδοσκοπήσεις και γενικά όλες οι σύγχρονες εξετάσεις στην ειδικότητα. Με τη βοήθεια και των υπολοίπων διαγνωστικών εργαστηρίων του Metropolitan, οι γιατροί της κλινικής έχουν τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη διαγνωστική προσέγγιση στις ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Θεραπευτική παρέμβαση

Όταν η συντηρητική θεραπεία δεν μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή ή δεν ενδείκνυται, οι γιατροί της κλινικής παρέχουν υψηλού επιπέδου χειρουργικές υπηρεσίες. Εκτός από τις συνήθεις επεμβάσεις στην ειδικότητα, καλύπτονται εξειδικευμένες επεμβάσεις στη μύτη, το αυτί, τον φάρυγγα, τον λάρυγγα, τους σιελογόνους αδένες και τον τράχηλο. Σύγχρονες μέθοδοι τυμπανοπλαστικής, οσταριοπλαστικής με ή χωρίς τεχνητές προθέσεις και αναβολοτομής δίνουν λύση στη βαρηκοΐα που οφείλεται σε επανορθώσιμες βλάβες του αυτιού.

Στα παιδιά ή τους ενήλικες με μεγάλη μείωση ακοής ή κώφωση γίνεται εφαρμογή κοχλιακών εμφυτευμάτων. Όταν υπάρχει ένδειξη, γίνεται εφαρμογή εμφυτευομένων ακουστικών βαρηκοΐας. Η αντιμετώπιση των πολυπόδων της μύτης και των χρόνιων φλεγμονών στις παραρρίνιες κοιλότητες γίνεται με λειτουργική ενδοσκοπική χειρουργική ή ενδορρινική μικροσκοπική χειρουργική, που εξασφαλίζουν ακρίβεια, ασφάλεια και απλή και ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία, έχοντας περιορίσει το χρόνο νοσηλείας στις 24 ώρες.

Η Laser μικροχειρουργική του λάρυγγα προσφέρει σύγχρονη λύση ακόμη και στις καλοήθεις παθήσεις του λάρυγγα, όπως τα κομβία και τους πολύποδες. Το Laser επίσης χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες επεμβάσεις, όπως τη φαρυγγοπλαστική για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια, την αμυγδαλεκτομή και τη μείωση του όγκου των ρινικών κογχών.

Ειδική εμπειρία στα παιδιά

Η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Metropolitan Hospital έχει μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία των παιδιατρικών ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των διαγνωστικών δοκιμασιών αλλά και των χειρουργικών επεμβάσεων, από την αδενοειδεκτομή μέχρι και την κοχλιακή εμφύτευση.